Yhteystiedot

Matalan kynnyksen tuen tarjoaminen on työtämme, jota teemme yhdessä ja suurella sydämellä. Työntekijämme, vapaaehtoisemme ja yhteistyökumppanimme muodostavat tiimin, jossa olemme toistemme tukena, auttamassa toinen toisiamme auttamaan.

Irti Huumeista ry on vuodesta 1984 lähtien toiminut uskonnollisesti sekä poliittisesti sitoutumaton järjestö.

Mikäli sinulla on asiaa toimistollemme, laitathan siitä viestin etukäteen info@irtihuumeista.fi, kiitos. Ilmoitamme, milloin voit asioida toimistollamme.

Toimistomme on avoinna arkipäivisin klo 9–15. Pasilanraitio 5, käyntiosoite Fredriksberginkatu 2, 3. krs 00240 Helsinki

Ota yhteyttä

Laita viesti osoitteeseen info@irtihuumeista.fi
— vastaamme viestiisi mahdollisimman pikaisesti.

Irti Huumeista – Kiinni Elämässä -yhteisö

Olemme naurava, räiskyvä, puhelias ja heittäytyvä Irti Huumeista ry:n työyhteisö! Meillä on vahva, monialainen ammattitaito huume- ja läheistyöstä. Olemme sitoutuneet huumeiden vastaiseen työhön ja toimimme, jotta ihmisten ei tarvitse kärsiä tai pelätä yksin huumeita käyttävien läheisten puolesta tai muiden käyttäjien takia.

Toimimme, jotta huumeita käyttävien, toipuvien ja heidän läheistensä ihmisoikeudet toteutuvat ja että heidän elämänlaatuaan ja hyvinvointiaan edistetään. Vaikutamme yhteiskuntaan ja ihmisiin, jotta nuoret eivät aloittaisi huumekokeiluja ja jotta ihmiset eivät kuolisi huumeisiin. Haluamme pitää ihmiset kiinni elämässä. Tätä työtä me, Irti Huumeista ry:n henkilökunta ja hallitus, teemme yhdessä vapaaehtoistemme kanssa.

Sähköpostimme on muotoa etunimi.sukunimi(at)irtihuumeista.fi

Työntekijät

Toiminnanjohtaja
Mirka Vainikka
p. 0400 937 128
Facebook | Twitter
Mirka Vainikka on koulutukseltaan lähihoitaja ja sosionomi (YAMK), ja hän on suorittanut johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon. Mirkaa luonnehditaan dynaamiseksi ja sosiaali- ja terveysalan ideanikkariksi. Hänellä on myös omakohtaista kokemusta huumemaailman eri näkökulmista. Hän on ollut huumeriippuvuuteen sairastuneen läheinen, veljentytär, serkku, puoliso ja ystävä. Mirka on jo nuorena nähnyt, kuinka huumeet vievät hengen. Toisaalta hän on saanut todistaa, kuinka ihminen toipuu ja saa uuden mahdollisuuden elämään. Mirkan vapaa-aika kuluu perheen ja liikunnan parissa.
Kehitysjohtaja
Mira Reponen
p. 050 371 3466
Mira Reponen vastaa järjestön kehittämistyöstä. Miran mukaan toiminnassa ja kohtaamisessa on tärkeää asiakaslähtöisyys ja aitous. Mira on lämmin, lempeä ja vakaa. Hän huomioi toiset pitkän kokemuksensa tuomalla varmuudella. Koulutukseltaan hän on sekä lähihoitaja että yhteisöpedagogi (työyhteisön kehittäjä) (AMK).
Vapaaehtoistoiminnan vastaava
Janita Maijanen
p. 050 339 5283
Janita Maijanen vastaa kaikista yhdistyksen yleisistä vapaaehtoistoimintaan liittyvistä asioista, ja koordinoi mm. Irti Huumeista -puhelimen ja -chatin toimintaa sekä yhdistyksen alueyhdyshenkilötoimintaa. Hän on luotettava, kehittämis- ja järjestötehtävistä pitävä sosionomi (YAMK). Erityisenä vahvuutena Janitalla ovat etsivän nuorisotyön tausta, palvelujärjestelmäosaaminen sekä kokemus järjestötoiminnasta. Hän on aiemmin toiminut pitkään vapaaehtoisena huumeita käyttävien ja heidän läheistensä kanssa.
Vertaistoiminnan koordinaattori
Leea Seger
p. 040 774 1593
Leea Seger koordinoi vapaaehtoistoiminnan osalta yhdistyksen eri läheisryhmien toimintaa.

Läheistyön vastaava
Heidi Selin
p. 050 320 8947

Heidi Selin vastaa Läheistyönkeskuksen toiminnasta. Heidin työnkuvaan kuuluvat kriisityö, ammatillisesti ohjatut vertaisryhmäprosessit sekä yhteistyö eri toimijoiden kanssa. Hän haluaa tarjota arvostavaa kohtaamista ja kannatella toivoa. Heidi on lämminhenkinen ja haluaa nähdä hyvän. Koulutukseltaan Heidi on lähihoitaja ja sosionomi (AMK). Hän on työskennellyt lastensuojelussa, aikuisten ja perheiden sosiaalityössä ja sekä kriisityöntekijänä kunnallisessa sosiaali- ja kriisipäivystyksessä. Vapaa-ajallaan hän nauttii pienistä asioista mm. auringonsäteistä, kukkapenkin tonkimisesta ja ulkoilusta.

Läheistyöntekijä
Laura Pullinen
p. 050 433 4981

Laura Pullinen toimii läheistyöntekijänä sekä kokemusasiantuntijana Läheistyönkeskuksessa. Työparinsa Heidi Selinin kanssa hän ohjaa läheisryhmiä ja hoitaa kriisitapaamiset. Laura sanoo, että tärkeää on ihmisten kohtaaminen, eheytymisprosessissa tukeminen sekä toivon lisääminen. Laura on myötätuntoinen, keskusteleva ja positiivinen. Hän on valmistunut rikosseuraamusalan sosionomiksi (AMK) ja työskennellyt vakauttavassa päihde- ja traumatyössä perhetyöntekijänä. Vapaa-aikansa Laura viettää perheen kanssa, ulkoilemalla ja rescue-kaneja hoitamalla.

Huumetyön vastaava
Petra Müller
p. 050 472 0372

Petra Müller vastaa järjestön huumetyöstä, mukaan lukien Huudikoutsi-toiminta, yhteistyö C-hepatiitin eliminoimiseksi sekä huumetyöhön liittyvät koulutukset. Petra vastaa Terveysneuvontapäivien järjestelyistä. Työkokemusta Petralla on lähihoitajana useista päihdehuollon paikoista, niin kuntouttavasta kuin haittoja vähentävästä työstä. Petra on avoin uusille yhteistyökumppanuuksille, työtavoille ja ideoille.

Huumetyöntekijä

Iiro Timonen
p. 044 784 5278

Iiro Timonen on mukana Huudikoutsi-toiminnassa. Hän on koulutukseltaan lähihoitaja, ja hänellä on useamman vuoden kokemus haittoja vähentävästä päihdetyöstä.  Iirosta tärkeää on ihmisten tasa-arvoinen kohtaaminen ja työskentely erilaisten ihmisten kanssa sekä yhteistyön kehittäminen eri toimijoiden kanssa.

Huumetyöntekijä

Pietari Holma
p. 040 567 8889
pietari.holma@kukunori.fi

Pietari Holma on mukana Huudikoutsi-toiminnassa. Hän on koulutukseltaan sosionomi (AMK). Pietarilla on kokemusta päihdetyöstä tehostetussa palveluasumisyksikössä, sosiaalityöstä lastensuojelussa ja koulutuksesta Irti Huumeista ry:ssä. Pietari on optimistinen, helposti lähestyttävä ja ratkaisukeskeinen. Hän tykkää tutustua uusiin ihmisiin. Pietaria luonnehditaan iloiseksi ja avuliaaksi.

Huumetyöntekijä, kokemusasiantuntija
Henri Grönholm
p. 050 476 7805
LinkedIn · Facebook

Henri Grönholm tuo Irti Huumeista ry:n työryhmään kokemustietoa ja näkemystä huumekysymyksestä. Hänen mukaansa huumemaailmassa ihmisestä nousevat esiin erilaiset piirteet kuin päihteettömässä elämässä. Henriä luonnehditaan spontaaniksi, analyyttiseksi ja myötätuntoiseksi. Työssä hänen vahvuuksiaan ovat puolueettomuus, rauhallisuus ja halu jeesata erilaisia ihmisiä. Henri toivoo kaikille rakkautta ja myötätuntoa.

Huumetyöntekijä
Miia Koivisto
p. 044 784 5274
Facebook

Miia Koivisto tuo Irti Huumeista ry:n työryhmään kokemustietoa ja näkemystä huumekysymyksistä sekä korvaushoidosta.  Miiaa luonnehditaan joustavaksi, ystävälliseksi ja myötätuntoiseksi. Työssä hänen vahvuuksiaan on tasavertainen kohtaaminen asiakastyössä. Miia haluaa edistää nuorten hyvinvointia ja päihteetöntä elämää. Vapaa-ajallaan hän harrastaa koiran kanssa ulkoilua.

Birgitta Suorsa

Viestintäpäällikkö
Birgitta Suorsa
p. 040 620 3178

Birgitta Suorsa vastaa Irti-lehden koostamisesta sekä Käänne-uutiskirjeistä. Hän pitää huolta, että media saa käyttöönsä tositarinoita huumeiden läheisten ja toipuvien elämästä. Birgitta osaa rauhoittaa kiireiset tilanteet ja lyödä leikiksi tarpeen tullen. Koulutukseltaan hän on yht.kand. ja medianomi (AMK).

Somekoordinaattori
Ronja Vento
p. 044 493 7374

Ronja Vennon työnkuvaan kuuluvat viestintäpäällikön auttaminen, somesisältöjen tuottaminen ja ideointi sekä vapaaehtoisten media-auttaminen. Ronja on valmistunut ammattikoulusta, mediapalvelujen toteuttaja -tutkinnosta. Hänellä on kokemusta someviestinnästä, ja videoiden ja grafiikoiden teko on hänen lempipuuhaansa. Ronja on luova, tunnollinen, innokas ja kekseliäs.

 

Huumekulman toimittaja
Noa

Noa tuo Irti Huumeista ry:n työryhmään ja keskusteluihin varhaisnuorten näkemystä. Huumekulman toimittajana Noa kysyy asioista, jotka askarruttavat häntä ja hänen kavereitaan huumekeskustelussa. Noa on liikunnallinen, sosiaalinen ja aktiivinen peruskoululainen, joka vaikuttaa some-kanavilla mm. Instagramissa ja TikTokissa. Noaan saa yhteyden laittamalla sähköpostia osoitteeseen info@irtihuumeita.fi.

Talous- ja hallintopäällikkö
Katja Kiuru
p. 040 094 4254
Katja Kiurun työtehtäviin kuuluvat talouden suunnittelu ja seuranta. Hän vastaa osaltaan myös henkilöhallinnosta. Katja on perusteellinen ja pystyy näkemään kokonaisuudet. Hänellä on vankka kokemus yrityspuolelta, ja nyt hän tuo osaamistaan järjestökenttään. Katja on koulutukseltaan tradenomi (AMK).

Tilitoimisto
Rva K.A. Koskisen Tili- ja Toimistopalvelu Oy
p. 09 726 2200

Avoimet työpaikat

Ilmoitamme avoimista työpaikoista sitä mukaan kuin niitä ilmaantuu.

Vertaisohjaajat ja kokemusasiantuntijat

Läheiskokemusasiantuntijan vastaanotto, Malmi
Tiia
p. 044 493 6414

tiia.vapaaehtoinen@irtihuumeista.fi

Tiia ottaa vastaan päihteitä käyttävien läheisiä Helsingin kaupungin Malmin päihdepoliklinikalla parittomien viikkojen perjantaisin klo 13–16. Ajan voit varata Tiialta joko sähköpostitse tai jättämällä yhteydenottopyynnön puhelimeen. Vastaanotolle voi tulla anonyymisti. Kevätkauden viimeiset ajat ovat täynnä, mutta kesätauon jälkeen vastaanotto jatkuu taas 4.8.

Läheiskokemusasiantuntija
Leea Seger
p. 040 774 1593

Leea Segerillä on vahva läheistyön kokemus. Leea on koulutettu läheiskokemusasiantuntija. Leean voit olla yhteydessä jättämällä soittopyynnön tekstiviestitse.
Vertaistukea saatavilla Toivo-sovelluksen kautta
Maksuton ja anonyymi Toivo-vertaistukisovellus tarjoaa matalan kynnyksen kahdenkeskistä vertaistukea sairastuneille ja heidän omaisilleen. Sovellus on kehitetty kumppanuustoimintana yhdessä OLKA-toiminnan, HUSin ja HyTe ry:n välillä. Sovellusta voi käyttää puhelimella lataamalla sovelluksen sovelluskaupasta tai tietokoneella verkkoselaimella.Irti Huumeista ry tarjoaa sovelluksen kautta vertaistukea läheisille ja läheisensä huumeille menettäneille. Vertaistukijamme löydät sovelluksesta Irti Huumeista ry:n järjestöprofiilin kautta. Voit laittaa viestiä vertaistukijallemme, ja hän vastaa sinulle mahdollisimman pian sovelluksen kautta.

Hallitus


Puheenjohtaja
Sami Räsänen
p. 040 845 9052

Muut hallituksen jäsenet

Virpi Jaakkola
Pihla Keto-Huovinen
Jari Kyllönen, varapuheenjohtaja

Sari Leinonen

Piia Tuosa
Inari Viskari

Varajäsenet

Jaana Fröjdal

Tapio Jaakkola

Marja Moisander
Juha-Pekka (JP) Pääskysaari

Leea Seger

Merja Väisänen

 

Laskutusosoite

Verkkolaskuosoite: 003708101527
Operaattorin tunnus: BAWCFI22
Operaattori: Basware

Mikäli ette pysty toimittamaan laskujanne verkkolaskuina, tulee paperilaskut postittaa alla olevaan osoitteeseen. Huomioithan, että # -merkit ovat ohjeen mukaisesti.

Irti Huumeista ry
##003708101527##
PL 683
00026 BASWARE

Ota yhteyttä

Laita viesti osoitteeseen info@irtihuumeista.fi
— vastaamme viestiisi mahdollisimman pikaisesti.