Skuutilla Suomen halki -kampanja →

Yhteystiedot

Matalan kynnyksen tuen tarjoaminen on työtämme, jota teemme yhdessä ja suurella sydämellä. Työntekijämme, vapaaehtoisemme ja yhteistyökumppanimme muodostavat tiimin, jossa olemme toistemme tukena, auttamassa toinen toisiamme auttamaan.

Irti Huumeista ry on vuodesta 1984 lähtien toiminut uskonnollisesti sekä poliittisesti sitoutumaton järjestö.

Mikäli sinulla on asiaa toimistollemme, laitathan siitä viestin etukäteen info@irtihuumeista.fi, kiitos. Ilmoitamme, milloin voit asioida toimistollamme.

Toimistomme on avoinna arkipäivisin klo 9–15. Pasilanraitio 5, käyntiosoite Fredriksberginkatu 2, 3. krs, 00240 Helsinki. Toimistomme on kiinni 21.6.-31.7.

Ota yhteyttä

Laita viesti osoitteeseen info@irtihuumeista.fi
— vastaamme viestiisi mahdollisimman pikaisesti. Toimistomme kiinniolon 21.6.-31.7. aikana tulleisiin viesteihin vastataan elokuussa.

Irti Huumeista – Kiinni Elämässä -yhteisö

Olemme naurava, räiskyvä, puhelias ja heittäytyvä Irti Huumeista ry:n työyhteisö! Meillä on vahva, monialainen ammattitaito huume- ja läheistyöstä. Olemme sitoutuneet huumeiden vastaiseen työhön ja toimimme, jotta ihmisten ei tarvitse kärsiä tai pelätä yksin huumeita käyttävien läheisten puolesta tai muiden käyttäjien takia.

Toimimme, jotta huumeita käyttävien, toipuvien ja heidän läheistensä ihmisoikeudet toteutuvat ja että heidän elämänlaatuaan ja hyvinvointiaan edistetään. Vaikutamme yhteiskuntaan ja ihmisiin, jotta nuoret eivät aloittaisi huumekokeiluja ja jotta ihmiset eivät kuolisi huumeisiin. Haluamme pitää ihmiset kiinni elämässä. Tätä työtä me, Irti Huumeista ry:n henkilökunta ja hallitus, teemme yhdessä vapaaehtoistemme kanssa.

Sähköpostimme ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)irtihuumeista.fi

Työntekijät

Toiminnanjohtaja
Mirka Vainikka
p. 0400 937 128
Facebook | Twitter

Mirka Vainikka on koulutukseltaan lähihoitaja ja sosionomi (YAMK), ja hän on suorittanut johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon. Mirkaa luonnehditaan dynaamiseksi ja sosiaali- ja terveysalan ideanikkariksi. Hänellä on myös omakohtaista kokemusta huumemaailman eri näkökulmista. Hän on ollut huumeriippuvuuteen sairastuneen läheinen, veljentytär, serkku, puoliso ja ystävä. Mirka on jo nuorena nähnyt, kuinka huumeet vievät hengen. Toisaalta hän on saanut todistaa, kuinka ihminen toipuu ja saa uuden mahdollisuuden elämään. Mirkan vapaa-aika kuluu perheen ja liikunnan parissa.

Kehitysjohtaja
Mira Reponen
p. 050 371 3466

Mira Reponen vastaa järjestön kehittämistyöstä. Miran mukaan toiminnassa ja kohtaamisessa on tärkeää asiakaslähtöisyys ja aitous. Mira on lämmin, lempeä ja vakaa. Hän huomioi toiset pitkän kokemuksensa tuomalla varmuudella. Koulutukseltaan hän on sekä lähihoitaja, yhteisöpedagogi (AMK) että sosionomi (YAMK).

Janita Maijanen

Vapaaehtoistoiminnan vastaava
Janita Maijanen
p. 050 339 5283

Janita Maijanen vastaa kaikista yhdistyksen yleisistä vapaaehtoistoimintaan liittyvistä asioista, ja koordinoi mm. Irti Huumeista -puhelimen toimintaa sekä yhdistyksen alueyhdyshenkilötoimintaa. Janitaan voi olla yhteydessä myös läheisryhmiin liittyvissä asioissa. Hän on luotettava, kehittämis- ja järjestötehtävistä pitävä sosionomi (YAMK). Erityisenä vahvuutena Janitalla ovat etsivän nuorisotyön tausta, palvelujärjestelmäosaaminen sekä kokemus järjestötoiminnasta. Hän on aiemmin toiminut pitkään vapaaehtoisena huumeita käyttävien ja heidän läheistensä kanssa.

Kansalaistoiminnan koordinaattori
Atso Tillgren
p. 044 4937374

Atso Tillgren koordinoi kansalaistoimintaa ja on osana tuottamassa Huumekulma-podcastia. Ennen järjestötöitä Atso on toiminut mielenterveys- ja päihdepuolella kuntouttavissa ja hoitoon ohjaavissa yksiköissä. Atso on luonteeltaan helposti lähestyttävä ja haluaa toiminnallaan purkaa päihdetyöhön liittyvää stigmaa. Atso pyrkii tekemään työstään näkyvää, vuonna 2023 järjestetty Skuutilla Suomen Halki -tempaus olkoot hyvä esimerkki siitä.

Mertsi Tamminen

Vertaistoiminnan koordinaattori
Mertsi Tamminen
p. 050 433 4981

Huumetyön vastaava
Petra Müller
p. 050 472 0372

Petra Müller vastaa järjestön huumetyöstä, mukaan lukien Huudikoutsi-toiminta, yhteistyö C-hepatiitin eliminoimiseksi sekä huumetyöhön liittyvät koulutukset. Petra vastaa Terveysneuvontapäivien järjestelyistä. Työkokemusta Petralla on lähihoitajana useista päihdehuollon paikoista, niin kuntouttavasta kuin haittoja vähentävästä työstä. Petra on avoin uusille yhteistyökumppanuuksille, työtavoille ja ideoille.

Huumetyöntekijä
Iiro Timonen
p. 044 784 5278

Iiro Timonen on mukana Huudikoutsi-toiminnassa. Hän on koulutukseltaan lähihoitaja, ja hänellä on useamman vuoden kokemus haittoja vähentävästä päihdetyöstä. Iirosta tärkeää on ihmisten tasa-arvoinen kohtaaminen ja työskentely erilaisten ihmisten kanssa sekä yhteistyön kehittäminen eri toimijoiden kanssa.

Huumetyöntekijä
Pietari Holma
p. 040 567 8889
pietari.holma@kukunori.fi

Pietari Holma on mukana Huudikoutsi-toiminnassa. Hän on koulutukseltaan sosionomi (AMK). Pietarilla on kokemusta päihdetyöstä tehostetussa palveluasumisyksikössä, sosiaalityöstä lastensuojelussa ja koulutuksesta Irti Huumeista ry:ssä. Pietari on optimistinen, helposti lähestyttävä ja ratkaisukeskeinen. Hän tykkää tutustua uusiin ihmisiin. Pietaria luonnehditaan iloiseksi ja avuliaaksi.

Huumetyöntekijä
Nancy Grönberg
p.  044 750 9287

Nancy tekee töitä huumetyöntekijänä huudikoutsien kanssa ja kehittää jalkautuvaa läheistyötä. Nancy on koulutukseltaan mielenterveys- ja päihdetyön ammattilainen ja hänellä on omakohtaista kokemusta huumeriippuvuuteen sairastuneiden ihmisten läheisenä olemisesta. Nancya kuvaillaan iloisesti sosiaaliseksi, lämpimäksi ja empaattiseksi ihmiseksi. Vapaa-ajalla hän pelaa shakkia, räppää ja fanittaa Harry Potteria.

Virpi Jaakkola

Läheistyön vastaava
Virpi Jaakkola
p. 050 320 8947

Virpi Jaakkola vastaa järjestön läheistyöstä. Hän on koulutukseltaan sairaanhoitaja (AMK) ja terveystieteiden maisteri. Vahvuutena Virpillä on monipuolinen lähes neljän vuosikymmenen kokemus mielenterveys- ja päihdetyöstä. Virpi on helposti lähestyttävä ja kohtaa ihmiset tasavertaisesti. Vapaa-aikansa hän käyttää käsitöiden tekemiseen ja kirjojen lukemiseen.


Leea Seger

Läheistyöntekijä, läheiskokemusasiantuntija
Leea Seger
p. 040 774 1593

Läheistyöntekijä ja läheiskokemusasiantuntija Leea Seger on koulutukseltaan lähihoitaja. Leeaa luonnehditaan helposti lähestyttäväksi ja lämpimäksi ja avoimeksi luonteeksi.


Lotta Jokinen

Viestintäpäällikkö
Lotta Jokinen
p. 040 620 3178

Lotta Jokinen vastaa järjestön viestinnästä.  Hän koordinoi sosiaalista mediaa, mediasuhteita ja pitää huolta siitä, että media saa käyttöönsä tositarinoita huumeita käyttävien läheisten ja toipuvien elämästä. Lotta on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri. Vapaa-ajallaan Lotta harrastaa tanssia, lukemista ja uimista.

Huumekulman toimittaja
Noa

Noa tuo Irti Huumeista ry:n työryhmään ja keskusteluihin varhaisnuorten näkemystä. Huumekulman toimittajana Noa kysyy asioista, jotka askarruttavat häntä ja hänen kavereitaan huumekeskustelussa. Noa on liikunnallinen, sosiaalinen ja aktiivinen peruskoululainen, joka vaikuttaa some-kanavilla mm. Instagramissa ja TikTokissa. Noaan saa yhteyden laittamalla sähköpostia osoitteeseen info@irtihuumeista.fi.

Talouspäällikkö
Niilo Nousiainen
niilo.nousiainen@irtihuumeista.fi
p. 0400 944254

Tilitoimisto
Rva K.A. Koskisen Tili- ja Toimistopalvelu Oy
p. 09 726 2200

Avoimet työpaikat

Ilmoitamme avoimista työpaikoista sitä mukaan kuin niitä ilmaantuu.

Työkokeilu Huudikoutseissa
Jos täytät TE-toimiston ehdot, voit hakea työkokeiluun Huudikoutseihin.
Huudikoutsit ymmärtävät omakohtaisesti päihderiippuvuuden haasteet ja vaikeudet. He tarjoavat vertaistukea, eli kokemuksia, voimavaroja ja toipumistarinoita, sekä kannustusta päihderiippuvuuden kanssa kamppaileville.
Huudikoutsit voivat tarjota tukea esimerkiksi kuntoutusprosessissa, motivaation ylläpitämisessä, päihteettömyyden tavoittelussa sekä arjen haasteiden ja kriisien käsittelyssä. He toimivat tukihenkilöinä ja auttavat ihmisiä löytämään voimavaroja ja tukiverkostoja sekä jakavat tietoa sosiaali- ja terveyspalveluista.
Työkokeilussa huudikoutsit jalkautuvat kadulle, ja työhön kuuluu myös toimisto- ja muita tehtäviä.
Lisätietoja: petra.muller@irtihuumeista.fi

Työkokeilu Irti Huumeista ry:n vapaaehtois- ja kansalaistoiminnan tiimissä
Jos täytät TE-toimiston ehdot, voit hakea työkokeiluun vapaaehtois- ja kansalaistoiminnan tiimiin. Pääset esimerkiksi päivystämään Irti Huumeista -puhelimessa ja esittelemään yhdistyksen toimintaa eri tapahtumissa. Vapaaehtois- ja kansalaistoiminnan tiimissä pääset seuraamaan, miten valtakunnallista vapaaehtoistoimintaa koordinoidaan.
Lisätietoja: janita.maijanen@irtihuumeista.fi

Työkokeilu Irti Huumeista ry:n toimistolla
Jos täytät TE-toimiston ehdot, voit hakea työkokeiluun toimistollemme.
Pääset kokeilemaan työntekoa erilaisissa toimistotehtävissä ja tapahtumissamme.  Osaamisesi mukaan voit olla mukana myös tuottamassa sisältöjä somekanavillemme.
Lisätietoja: info@irtihuumeista.fi

Vertaisohjaajat ja kokemusasiantuntijat

Läheiskokemusasiantuntijan vastaanotto, Malmi
Tiia
p. 044 493 6414
tiia.vapaaehtoinen@irtihuumeista.fi

Tiia ottaa vastaan päihteitä käyttävien läheisiä Helsingin kaupungin Malmin päihdepoliklinikalla parittomien viikkojen perjantaisin klo 13–16. Ajan voit varata Tiialta joko sähköpostitse tai jättämällä yhteydenottopyynnön puhelimeen. Vastaanotolle voi tulla anonyymisti. Käyntiosoite: Soidinkuja 6 A, 2. krs, huone 231. Vastaanotto on kesätauolla 10.6.-1.8. 2.8. kerran aikoja voi alkaa varata Tiialta heinäkuun lopulla.

HUOM! Läheinen: voit tuen tarpeessa olla yhteydessä myös Läheistyönkeskuksen työntekijöihin.

Leea Seger

Läheiskokemusasiantuntija
Leea Seger
p. 040 774 1593

Leea Segerillä on vahva läheistyön kokemus. Leea on koulutettu läheiskokemusasiantuntija. Leean voit olla yhteydessä jättämällä soittopyynnön tekstiviestitse.

Vertaistukea saatavilla Toivo-sovelluksen kautta
Maksuton ja anonyymi Toivo-vertaistukisovellus tarjoaa matalan kynnyksen kahdenkeskistä vertaistukea sairastuneille ja heidän omaisilleen. Sovellus on kehitetty kumppanuustoimintana yhdessä OLKA-toiminnan, HUSin ja HyTe ry:n välillä. Sovellusta voi käyttää puhelimella lataamalla sovelluksen sovelluskaupasta tai tietokoneella verkkoselaimella. Irti Huumeista ry tarjoaa sovelluksen kautta vertaistukea läheisille ja läheisensä huumeille menettäneille. Vertaistukijamme löydät sovelluksesta Irti Huumeista ry:n järjestöprofiilin kautta. Voit laittaa viestiä vertaistukijallemme, ja hän vastaa sinulle mahdollisimman pian sovelluksen kautta.

Hallitus

Puheenjohtaja
Sami Räsänen
sami.rasanen@irtihuumeista.fi
p. 040 845 9052

Muut hallituksen jäsenet

Jari Kyllönen

Jari Kyllönen, varapuheenjohtaja
jari.kyllonen@irtihuumeista.fi

Varpu Jaakkola

Virpi Jaakkola
virpi.jaakkola@irtihuumeista.fi

Pihla Keto-Huovinen

Pihla Keto-Huovinen
pihla.keto-huovinen@irtihuumeista.fi

Sari Leinonen
sari.leinonen@irtihuumeista.fi

Kalevi Puonti
kalevi.puonti@irtihuumeista.fi

Pekko Oja
pekko.oja@irtihuumeista.fi

Varajäsenet

Jaana Fröjdal

Jaana Fröjdal
jaana.frojdal@irtihuumeista.fi

Tapio Jaakkola
tapio.jaakkola@irtihuumeista.fi

Marja Moisander
marja.moisander@irtihuumeista.fi

Juha-Pekka Pääskysaari

Juha-Pekka (JP) Pääskysaari
juha-pekka.paaskysaari@irtihuumeista.fi

Leea Seger

Leea Seger
leea.seger@irtihuumeista.fi

Laskutusosoite

Verkkolaskuosoite: 003708101527
Operaattorin tunnus: BAWCFI22
Operaattori: Basware

Mikäli ette pysty toimittamaan laskujanne verkkolaskuina, ne tulee toimittaa postitse tai sähköpostilla operaattorimme skannauspalveluun alla olevalla osoitteella. Huomioithan, että # -merkit ovat ohjeen mukaisesti.

Irti Huumeista ry
##003708101527##
PL 683
00026 BASWARE

lemonsoft.ostolaskut@bscs.basware.com

Ota yhteyttä

Laita viesti osoitteeseen info@irtihuumeista.fi
— vastaamme viestiisi mahdollisimman pikaisesti.