FB-vertaistukiryhmät läheisille

Irti Huumeista ry:n Facebookin alla on olemassa vertaistukea suljetuissa ryhmissä. Voit liittyä ryhmään ja saat liittymispyynnön jälkeen itsellesi muutaman kysymyksen, johon vastaamalla ylläpitäjät liittävät sinut sitten ryhmään mukaan.

Alla Facebookissa toimivan vertaistukiryhmän säännöt. Olemalla ryhmän jäsen hyväksyt säännöt ja sitoudut toiminaan niiden mukaan.

Ryhmien säännöt
1. Vertaistuen muodoksi luotu ryhmä on tarkoitettu yhdeksi työkaluksi oman tilanteeen käsittelyyn.
2. Tuetaan ja kunnioitetaan toisiamme, erilaisia elämänkatsomuksia ja valintoja kertoa tai olla kertomatta kokemuksistaan.
3. Ryhmässä esiin tulleita asioita ei kerrota ulkopuolisille.
4. Pyritään pitämään keskustelu itse aiheessa, vertaistuessa. Ei myynti- tai markkinointi-ilmoituksia. Kiinnostavia ja tärkeitä huumeisiin liittyviä kirjoituksia, tapahtumia ja kommentteja toivotaan vinkattavaksi julkaisua varten Irti Huumeista ry:n omalle Facebook-sivulle.
5. Ryhmä on suljettu, ei salainen. Apua tarvitsevien tulee se löytää. Oman käyttäjäprofiillisi yksityisasetusten kautta voit suojata omat tietosi, jos et toivo ryhmäjäsenyytesi näkyvän ulkopuolisille.
6. Ryhmän ylläpitäjät moderoivat sivua tarvittaessa. Lähtökohtaisesti he eivät osallistu keskusteluun, vaan heidän roolinaan on ryhmän hallinnointi.
7. Uudet jäsenet hyväksytään ylläpidon kautta.
8. Sääntörikkomuksista seuraa poistaminen ryhmästä.

Vanhempien ryhmä

Irti Huumeista ry:n ylläpitämä ryhmä on tarkoitettu vertaistueksi vanhemmille, joiden lapsi/lapset kamppailevat huumeisiin liittyvien ajatusten, ilmiöiden ja tilanteiden kanssa.
Liity vanhempien ryhmään

Sisarusten ryhmä

Vertaistuen muodoksi luotu ryhmä on tarkoitettu huumeidenkäyttäjien sisaruksille.
Liity sisarusten ryhmään

Puolisoiden ryhmä

Vertaistuen muodoksi luotu ryhmä on tarkoitettu huumeidenkäyttäjien puolisoille.
Liity puolisoiden ryhmään