Skuutilla Suomen halki -kampanja →

FB-vertaistukiryhmät läheisille

Irti Huumeista ry:n Facebookin alla on olemassa vertaistukea suljetuissa ryhmissä. Voit liittyä ryhmään ja saat liittymispyynnön jälkeen itsellesi muutaman kysymyksen, johon vastaamalla ylläpitäjät liittävät sinut sitten ryhmään mukaan.

Alla Facebookissa toimivien Irti Huumeista ry:n vertaistukiryhmien yleiset säännöt. Olemalla ryhmän jäsen hyväksyt säännöt ja sitoudut toiminaan niiden mukaan. Ryhmät ovat pääsääntöisesti K-18. Luethan vielä ryhmään liittyessäsi kyseisen ryhmän säännöt.

Ryhmien säännöt
1. Jos liittymispyyntöäsi ei hyväksytä, katsothan viestipyynnöt profiilistasi, sillä ylläpito on saattanut kysyä tarkentavia kysymyksiä.
2. Ylläpito hyväksyy uudet jäsenet ryhmään, jos liittymiskysymyksiin on vastattu asianmukaisesti.
3. Säännöt on luotu, jotta ryhmä olisi turvallinen. Tuetaan ja kunnioitetaan toisiamme, erilaisia elämänkatsomuksiamme ja valintojamme kertoa tai olla kertomatta kokemuksistamme.
4. Vertaistuen muodoksi luotu ryhmä on tarkoitettu yhdeksi keskustelupaikaksi vanhemmille, jotka kaipaavat tukea huumeisiin liittyvään pohdintaan. Ei myynti- tai markkinointi-ilmoituksia.
5. Ryhmässä esiin tulleita asioita ei kerrota tai jaeta ulkopuolisille. Vaitiolo koskee kaikkea ryhmässä tapahtuvaa.
6. Ryhmän ylläpitäjät moderoivat sivua tarvittaessa. Lähtökohtaisesti he eivät osallistu keskusteluun, vaan heidän roolinaan on ryhmän hallinnointi. Ylläpito on paikalla pääsääntöisesti arkisin virka-aikana.
7. Ethän kutsu ihmisiä ryhmään. Voit vinkata ryhmästä tutullesi, mutta hyväksymispyyntöjen seurannan takia on tärkeää, että ihmiset pyytävät liittymistä itse ja vastaavat liittymiskysymyksiin.
8. Asiattomat, esim. muita loukkaavat, postaukset ja kommentit poistetaan. Sellaisista on syytä vinkata ylläpidolle ilmiantamalla ko. postaus/kommentti. Ylläpito tekee poistopäätöksen.
9. Ethän lisää kuvia muista henkilöistä (edes läheisestäsi) ryhmään. Ylläpito poistaa kuvalliset postaukset.
10. Toistuvista sääntörikkomuksista seuraa poistaminen ryhmästä. Ylläpito tekee poistopäätöksen.

Vanhempien ryhmä

Irti Huumeista ry:n ylläpitämä ryhmä on tarkoitettu vertaistueksi vanhemmille, joiden lapsi/lapset kamppailevat huumeisiin liittyvien ajatusten, ilmiöiden ja tilanteiden kanssa.
Liity vanhempien ryhmään

Sisarusten ryhmä

Vertaistuen muodoksi luotu ryhmä on tarkoitettu huumeita käyttävien sisaruksille.
Liity sisarusten ryhmään

Puolisoiden ryhmä

Vertaistuen muodoksi luotu ryhmä on tarkoitettu huumeita käyttävien puolisoille.
Liity puolisoiden ryhmään

Isovanhempien ryhmä

Ryhmä on tarkoitettu vertaistueksi isovanhemmille, joiden lähipiirissä on joku, joka kamppailee huumeisiin liittyvien ajatusten, ilmiöiden ja tilanteiden kanssa

Liity isovanhempien ryhmään

Muiden läheisten ryhmä

Irti Huumeista ry:n ylläpitämä ryhmä on tarkoitettu vertaistueksi niille huumeita käyttävien ihmisten läheisille, jotka ovat esimerkiksi tätejä, setiä, kummeja ym.

Liity ryhmään

Ystävien ja kavereiden ryhmä

Ryhmä on tarkoitettu vertaistuen muodoksi niille, joiden ystävä tai kaveri käyttää huumeita.
→ Liity ryhmään

Sururyhmä

Ryhmä on tarkoitettu vertaistuen muodoksi heille, joiden läheinen on kuollut huumeiden vuoksi.

Liity Sururyhmään

Huumeita käyttävien henkilöiden lasten ryhmä

Ryhmä on tarkoitettu vertaistueksi täysi-ikäisille, joiden vanhemmilla on ollut tai on huumeiden käyttöä.

Liity ryhmään