FB-vertaistukiryhmät läheisille

Irti Huumeista ry:n Facebookin alla on olemassa vertaistukea suljetuissa ryhmissä. Voit liittyä ryhmään ja saat liittymispyynnön jälkeen itsellesi muutaman kysymyksen, johon vastaamalla ylläpitäjät liittävät sinut sitten ryhmään mukaan.

Alla Facebookissa toimivan vertaistukiryhmän säännöt. Olemalla ryhmän jäsen hyväksyt säännöt ja sitoudut toiminaan niiden mukaan.

Ryhmien säännöt
1. Vertaistuen muodoksi luotu ryhmä on tarkoitettu yhdeksi keskustelupaikaksi huumeita käyttävän läheisille, jotka kaipaavat tukea huumeisiin liittyvään pohdintaan.
2. Tuetaan ja kunnioitetaan toisiamme, erilaisia elämänkatsomuksiamme ja valintojamme kertoa tai olla kertomatta kokemuksistamme.
3. Ryhmässä esiin tulleita asioita ei kerrota tai jaeta ulkopuolisille.
4. Pyritään pitämään keskustelu itse aiheessa, vertaistuessa. Ei myynti- tai markkinointi-ilmoituksia. Kiinnostavia ja tärkeitä huumeisiin liittyviä kirjoituksia, tapahtumia ja kommentteja toivotaan vinkattavaksi julkaisua varten Irti Huumeista ry:n omalle Facebook-sivulle.
5. Ryhmän ylläpitäjät moderoivat sivua tarvittaessa. Lähtökohtaisesti he eivät osallistu keskusteluun, vaan heidän roolinaan on ryhmän hallinnointi.
6. Uudet jäsenet hyväksytään ylläpidon päätöksellä.
7. Ethän kutsu ihmisiä ryhmään. Voit vinkata ryhmästä tutullesi, mutta hyväksymispyyntöjen seurannan takia on tärkeää, että ihmiset pyytävät liittymistä itse ja vastaavat liittymiskysymyksiin.
8. Asiattomat postaukset ja kommentit poistetaan. Sellaisesta on syytä vinkata ylläpidolle ilmiantamalla ko. postaus/kommentti.
9. Ethän lisää kuvia muista henkilöistä (edes läheisestäsi) ryhmään.
10. Sääntörikkomuksista seuraa poistaminen ryhmästä.

Vanhempien ryhmä

Irti Huumeista ry:n ylläpitämä ryhmä on tarkoitettu vertaistueksi vanhemmille, joiden lapsi/lapset kamppailevat huumeisiin liittyvien ajatusten, ilmiöiden ja tilanteiden kanssa.
Liity vanhempien ryhmään

Sisarusten ryhmä

Vertaistuen muodoksi luotu ryhmä on tarkoitettu huumeita käyttävien sisaruksille.
Liity sisarusten ryhmään

Puolisoiden ryhmä

Vertaistuen muodoksi luotu ryhmä on tarkoitettu huumeita käyttävien puolisoille.
Liity puolisoiden ryhmään

Isovanhempien ryhmä

Ryhmä on tarkoitettu vertaistueksi isovanhemmille, joiden lähipiirissä on joku, joka kamppailee huumeisiin liittyvien ajatusten, ilmiöiden ja tilanteiden kanssa

Liity isovanhempien ryhmään

Sururyhmä

Ryhmä on tarkoitettu vertaistuen muodoksi heille, joiden läheinen on kuollut huumeiden vuoksi.

-> Liity Sururyhmään