Läheisille

Käyttääkö läheisesi huumeita? Älä jää yksin. Et nimittäin ole yksin. Läheisen huumeidenkäyttö koskettaa monien elämää.

Me tarjoamme tukea kaikille sitä tarvitseville, myös perheille ja läheisille. Palvelumme ovat maksuttomia ja voit ottaa meihin yhteyttä kaikissa tilanteissa. Kuka tahansa voi käyttää huumausaineita, emmekä välttämättä pysty havaitsemaan käyttöä. Toisaalta huumeiden käytöllä voi olla suuriakin vaikutuksia ihmisen käyttäytymiseen.

Huumeita käyttävän kohtaamisessa ja huumeiden käyttöön puututtaessa on tärkeää tietää niitä käyttävän tilanne ja tarpeet, jotta häntä voidaan tukea parhaalla mahdollisella tavalla.

Nuorten huumekokeilut

Epäilyt nuoren huumausainekokeilusta aiheuttavat usein huolia vanhemmille. On hyvä huomioida, että muutokset nuoren käyttäytymisessä saattavat olla osa murrosikäisen normaalia itsensä etsimisen ja löytämisen prosessia.

Suurin osa huumausaineita kokeilevista nuorista on aivan tavallista nuorisoa, jotka tutustuvat huumeisiin kavereiden kautta ja kokeilevat ensi kerran tutussa seurassa. Kokeilusta ei välttämättä seuraa jatkuvaa käyttöä, mutta nuoren huumekokeiluihin on kuitenkin syytä aina puuttua.

 

Elämää toipujan rinnalla; läheisen puheenvuoro Ihmisarvoista elämää! – Toipuminen -seminaarissa.

 

Irti Huumeista ry:n läheisryhmät Facebookissa

Vanhempien ryhmä
Irti Huumeista ry:n ylläpitämä ryhmä on tarkoitettu vertaistueksi vanhemmille, joiden lapsi tai lapset kamppailevat huumeisiin liittyvien ajatusten, ilmiöiden ja tilanteiden kanssa.
Liity vanhempien ryhmään

Sisarusten ryhmä
Vertaistuen muodoksi luotu ryhmä on tarkoitettu huumeidenkäyttäjien sisaruksille.
Liity sisarusten ryhmään

Puolisoiden ryhmä
Vertaistuen muodoksi luotu ryhmä on tarkoitettu huumeidenkäyttäjien puolisoille.
Liity puolisoiden ryhmään

Marko

Isäryhmässä voin jakaa kokemuksiani –Marko