Skuutilla Suomen halki -kampanja →

Läheisille

Käyttääkö läheisesi huumeita? Älä jää yksin. Et nimittäin ole yksin. Läheisen huumeidenkäyttö koskettaa monien elämää.

Me tarjoamme tukea kaikille sitä tarvitseville, myös perheille ja läheisille. Palvelumme ovat maksuttomia ja voit ottaa meihin yhteyttä kaikissa tilanteissa. Kuka tahansa voi käyttää huumausaineita, emmekä välttämättä pysty havaitsemaan käyttöä. Toisaalta huumeiden käytöllä voi olla suuriakin vaikutuksia ihmisen käyttäytymiseen.

Huumeita käyttävän kohtaamisessa ja huumeiden käyttöön puututtaessa on tärkeää tietää niitä käyttävän tilanne ja tarpeet, jotta häntä voidaan tukea parhaalla mahdollisella tavalla.

Irti Huumeista ry on nyt mukana myös Toivo-vertaistukisovelluksessa! Yhdistyksen vertaistukijat tarjoavat sovelluksen kautta vertaistukea läheisille. Lisätietoja täältä.

Palvelumme läheisille läheisryhmien, Irti Huumeista -puhelimen, Toivo-vertaistukisovelluksen ja Läheistyönkeskuksen lisäksi:

Läheisten päivät
Oletko huumeita käyttävän läheinen? Tunnetko huumeita käyttävän tai toipuvan? Onko läheisesi kuollut huumeisiin? Päiville ovat tervetulleita kaikki huumeita käyttävien, toipuvien ja huumeiden vuoksi menehtyneiden läheiset. Päivillä Sinulla on mahdollisuus irtaantua arjesta ja voimaantua; saada ja antaa vertaistukea ja löytää voimavarojasi arkeesi. Seuraa seuraavia Läheisten päiviä Tulevat tapahtumat -otsikon alta ja Irti Huumeista ry Facebook-sivuilta.

Läheisten illat
Läheistenillat ovat huumeita käyttävän läheisille suunnattuja iltoja. Niihin ovat tervetulleita myös muut huumetietoa kaipaavat ihmiset. Läheistenillassa jaetaan tietoa ja kokemuksia huumeiden käytön vaikutuksesta huumeita käyttävän lähipiiriin sekä keskustellaan huumeiden vaikutuksesta niihin ihmisiin, jotka eivät itse käytä. Iltoihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Tiedon seuraavista Läheisten illoista saat Facebookista tai Tulevat tapahtumat -otsikon alta.

Nuorten huumekokeilut

Epäilyt nuoren huumausainekokeilusta aiheuttavat usein huolia vanhemmille. On hyvä huomioida, että muutokset nuoren käyttäytymisessä saattavat olla osa murrosikäisen normaalia itsensä etsimisen ja löytämisen prosessia.

Suurin osa huumausaineita kokeilevista nuorista on aivan tavallista nuorisoa, jotka tutustuvat huumeisiin kavereiden kautta ja kokeilevat ensi kerran tutussa seurassa. Kokeilusta ei välttämättä seuraa jatkuvaa käyttöä, mutta nuoren huumekokeiluihin on kuitenkin syytä aina puuttua.

Katso video: 

Elämää toipujan rinnalla; läheisen puheenvuoro Ihmisarvoista elämää! – Toipuminen -seminaarissa. (Linkki aukeaa YouTubeen.)

Irti Huumeista ry:n läheisryhmät Facebookissa

Vanhempien ryhmä
Irti Huumeista ry:n ylläpitämä ryhmä on tarkoitettu vertaistueksi vanhemmille, joiden lapsi tai lapset kamppailevat huumeisiin liittyvien ajatusten, ilmiöiden ja tilanteiden kanssa.
Liity vanhempien ryhmään

Isovanhempien ryhmä
Irti Huumeista ry:n ylläpitämä ryhmä on tarkoitettu vertaistueksi isovanhemmille, joiden lapsenlapsella on huumeidenkäyttöä tai joiden huumeita käyttävällä lapsella on lapsia.
Liity isovanhempien ryhmään

Sisarusten ryhmä
Vertaistuen muodoksi luotu ryhmä on tarkoitettu huumeidenkäyttäjien sisaruksille.
Liity sisarusten ryhmään

Puolisoiden ryhmä
Vertaistuen muodoksi luotu ryhmä on tarkoitettu huumeidenkäyttäjien puolisoille.
Liity puolisoiden ryhmään

Muiden läheisten ryhmä
Ryhmä on tarkoitettu vertaistueksi niille huumeita käyttävien ihmisten läheisille, jotka ovat esimerkiksi tätejä, setiä, kummeja ym.
Liity ryhmään

Ystävien ja kavereiden ryhmä
Ryhmä on tarkoitettu vertaistuen muodoksi niille, joiden ystävä tai kaveri käyttää huumeita.
Liity ryhmään

Sururyhmä
Ryhmä on tarkoitettu heille, joiden läheinen on kuollut huumeiden vuoksi.
Liity Sururyhmään

Huumeita käyttävien lapset
Ryhmä on tarkoitettu vertaistueksi täysi-ikäisille, joiden vanhemmilla on ollut tai on huumeidenkäyttöä.
Liity ryhmään

Marko

Isäryhmässä voin jakaa kokemuksiani –Marko

Linkkejä

Vaiettu menetys – Sytytä tähti päihteisiin kuolleen läheisesi muistoksi