Läheistyön­keskus

Läheistyönkeskus tarjoaa tukea ja tietoa kaikille, joita huumeiden käyttö koskettaa.  Toimintaamme ohjaa ammatillisuus, matala kynnys, yhdenvertaisuus ja asiakaslähtöisyys.

Palvelumme läheisille:

Läheisryhmät
Voit katsoa itseäsi lähimmän Läheisten vertaistukiryhmän Läheisryhmät -otsikon alta. Ryhmiä ohjaavat yhdistyksen koulutetut vapaaehtoiset.

Läheisille vertaistukea
Koulutettu läheiskokemusasiantuntija Leea Seger p. 040 774 1593

Läheisten päivät
Oletko huumeita käyttävän läheinen? Tunnetko huumeita käyttävän tai toipuvan? Onko läheisesi kuollut huumeisiin? Päiville ovat tervetulleita kaikki huumeita käyttävien, toipuvien ja huumeiden vuoksi menehtyneiden läheiset. Päivillä Sinulla on mahdollisuus irtaantua arjesta ja voimaantua; saada ja antaa vertaistukea ja löytää voimavarojasi arkeesi. Seuraa seuraavia Läheisten päiviä Tulevat tapahtumat -otsikon alta ja Irti Huumeista ry Facebook-sivuilta.

Läheisten illat
Läheistenillat ovat huumeita käyttävän läheisille suunnattuja iltoja. Niihin ovat tervetulleita myös muut huumetietoa kaipaavat ihmiset. Läheistenillassa jaetaan tietoa ja kokemuksia huumeiden käytön vaikutuksesta huumeita käyttävän lähipiiriin sekä keskustellaan huumeiden vaikutuksesta niihin ihmisiin, jotka eivät itse käytä. Iltoihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Tiedon seuraavista Läheisten illoista saat Facebookista tai Tulevat tapahtumat -otsikon alta.

Surutyö

Huumeisiin kuolleiden läheisille on olemassa vertaistukea ja apua. Facebookissa on Irti Huumeista ry:n sururyhmä läheisille. Ryhmään liittyessä saat muutaman kysymyksen itsellesi, johon vastaamalla sinut hyväksytään ryhmään mukaan. Vertaistuen muodoksi luotu ryhmä on tarkoitettu yhdeksi työkaluksi surun käsittelyyn. Ryhmään hyväksytään vain henkilöitä, jotka ovat menettäneet läheisensä huumeille.

Liity tästä sururyhmään

Facebook-ryhmän säännöt
1. Vertaistuen muodoksi luotu ryhmä on tarkoitettu yhdeksi työkaluksi surun käsittelyyn.
2. Tuetaan ja kunnioitetaan toisiamme, erilaisia elämänkatsomuksia ja valintoja kertoa tai olla kertomatta kokemuksistaan.
3. Ryhmässä esiin tulleita asioita ei kerrota ulkopuolisille.
4. Pyritään pitämään keskustelu itse aiheessa, vertaistuessa. Ei myynti- tai markkinointi-ilmoituksia. Kiinnostavia ja tärkeitä huumeisiin liittyviä kirjoituksia, tapahtumia ja kommentteja toivotaan vinkattavaksi julkaisua varten Irti Huumeista ry:n omalle Facebook-sivulle.
5. Ryhmän ylläpitäjät moderoivat sivua tarvittaessa. Lähtökohtaisesti he eivät osallistu keskusteluun, vaan heidän roolinaan on ryhmän hallinnointi.
8. Uudet jäsenet hyväksytään ylläpidon kautta.
9. Sääntörikkomuksista seuraa poistaminen ryhmästä.

Olemalla ryhmän jäsen hyväksyt säännöt ja sitoudut toiminaan niiden mukaan.

Surutyössä ammatillisesti ohjattu ryhmätoimintaa järjestetään vuosittain, monessa kunnassa järjestetään monesti sururyhmäprosesseja seurakuntien tai järjestöjen kautta.


Linkkejä

Vaiettu menetys – Sytytä tähti päihteisiin kuolleen läheisesi muistoksi