Läheistyön­keskus

Läheistyönkeskus tarjoaa tukea ja tietoa kaikille, joita huumeiden käyttö koskettaa.  Toimintaamme ohjaa ammatillisuus, matala kynnys, yhdenvertaisuus ja asiakaslähtöisyys.

Tarjoamme asiakkaillemme psykososiaalista tukea yksilö-, pari- ja perhetapaamisissa. Meillä voit asioida anonyymisti. Palveluitamme ovat myös puhelin ja verkkoauttaminen sekä suljetut ryhmäprosessit. Teemme moniammatillisessa tiimissämme paljon myös verkostotyötä ja koulutamme sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia.

Ole rohkeasti yhteydessä ja varaa aikasi läheistyöntekijöiltämme

Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)irtihuumeista.fi

Vastaava huume- ja läheistyöntekijä
Mira Reponen
p. 050 371 3466

Läheistyöntekijä
Leea Seger
p. 040 774 1593

Läheistyöntekijä
Petra Müller
p.050 472 0372

Huumetyön koordinaattori
Janita Maijanen
p. 050 339 5283

Surutyö

Huumeisiin kuolleiden läheisille on olemassa vertaistukea ja apua. Facebookissa on Irti Huumeista ry:n sururyhmä läheisille. Ryhmään liittyessä saat muutaman kysymyksen itsellesi, johon vastaamalla sinut hyväksytään ryhmään mukaan. Vertaistuen muodoksi luotu ryhmä on tarkoitettu yhdeksi työkaluksi surun käsittelyyn. Ryhmään hyväksytään vain henkilöitä, jotka ovat menettäneet läheisensä huumeille.

Liity tästä sururyhmään

Ilmoittaudu ammatilliseen vertaistukiryhmään nuorensa tai aikuisen lapsen menettäneille (alkaa syksyllä 2020)

Ryhmän säännöt
1. Vertaistuen muodoksi luotu ryhmä on tarkoitettu yhdeksi työkaluksi surun käsittelyyn.
2. Tuetaan ja kunnioitetaan toisiamme, erilaisia elämänkatsomuksia ja valintoja kertoa tai olla kertomatta kokemuksistaan.
3. Ryhmässä esiin tulleita asioita ei kerrota ulkopuolisille.
4. Pyritään pitämään keskustelu itse aiheessa, vertaistuessa. Ei myynti- tai markkinointi-ilmoituksia. Kiinnostavia ja tärkeitä huumeisiin liittyviä kirjoituksia, tapahtumia ja kommentteja toivotaan vinkattavaksi julkaisua varten Irti Huumeista ry:n omalle Facebook-sivulle.
5. Ryhmän ylläpitäjät moderoivat sivua tarvittaessa. Lähtökohtaisesti he eivät osallistu keskusteluun, vaan heidän roolinaan on ryhmän hallinnointi.
8. Uudet jäsenet hyväksytään ylläpidon kautta.
9. Sääntörikkomuksista seuraa poistaminen ryhmästä.

Olemalla ryhmän jäsen hyväksyt säännöt ja sitoudut toiminaan niiden mukaan.

Surutyössä ammatillisesti ohjattu ryhmätoimintaa järjestetään vuosittain, monessa kunnassa järjestetään monesti sururyhmäprosesseja seurakuntien tai järjestöjen kautta.


Linkkejä

Vaiettu menetys – Sytytä tähti päihteisiin kuolleen läheisesi muistoksi