Yhteystiedot

Matalan kynnyksen tuen tarjoaminen on työtämme, jota teemme yhdessä ja suurella sydämellä. Työntekijämme, vapaaehtoisemme ja yhteistyökumppanimme muodostavat tiimin, jossa olemme toistemme tukena, auttamassa toinen toisiamme auttamaan.

Irti Huumeista ry on vuodesta 1984 lähtien toiminut uskonnollisesti sekä poliittisesti sitoutumaton järjestö.

Tervetuloa käymään toimistollamme
Keskustoimistomme on avoinna arkipäivisin klo 9–15. Pasilanraitio 5, käyntiosoite Fredriksberginkatu 2, 3. krs
00240 Helsinki

Irti Huumeista -puhelin ma-to 9–15 sekä 18–21, perjantaisin 9–15.

info@irtihuumeista.fi

Irti Huumeista – Kiinni Elämässä -yhteisö

Olemme naurava, räiskyvä, puhelias ja heittäytyvä Irti Huumeista ry:n työyhteisö! Meillä on vahva, monialainen ammattitaito huume- ja läheistyöstä. Olemme sitoutuneet huumeiden vastaiseen työhön ja toimimme, jotta ihmisten ei tarvitse kärsiä tai pelätä yksin huumeita käyttävien läheisten puolesta tai muiden käyttäjien takia.

Toimimme, jotta huumeriippuvaisten ja heidän läheistensä ihmisoikeudet toteutuvat ja että heidän elämänlaatuaan ja hyvinvointiaan edistetään. Vaikutamme yhteiskuntaan ja ihmisiin, jotta nuoret eivät aloittaisi huumekokeiluja ja jotta ihmiset eivät kuolisi huumeisiin. Haluamme pitää ihmiset kiinni elämässä. Tätä työtä me, Irti Huumeista ry:n henkilökunta ja hallitus, teemme yhdessä vapaaehtoistemme kanssa.

Sähköpostimme on muotoa etunimi.sukunimi(at)irtihuumeista.fi


Toiminnanjohtaja
Mirka Vainikka
p. 0400 937 128
Facebook | Twitter
Mirka Vainikka on dynaaminen, liikunnallinen sosiaali- ja terveysalan ideanikkari, innostaja ja toiminnanjohtaja. Mirkalla on vahvat verkostot, päättäväisyyttä muuttaa maailmaa ja kyky kohdata erilaisia ihmisiä heitä omana itsenään arvostaen. Mirkalla on yli kymmenen vuoden kokemus vapaaehtoistyöstä sekä yhtä pitkä työkokemus kuntoutustyöstä, korvaushoidon arvioinnista ja hoitoonohjauksesta. Mirka on koulutukseltaan lähihoitaja ja sosionomi (YAMK).

 

Huume- ja läheistyön vastaava
Mira Reponen
p. 050 371 3466
Mira Reponen toimii  huume- ja läheistyön vastaavana. Toiminnassa ja kohtaamisessa on tärkeää asiakaslähtöisyys ja aitous. Mira on lämmin, lempeä ja vakaa. Hän huomioi toiset pitkän kokemuksensa tuomalla varmuudella. Koulutukseltaan hän on sekä lähihoitaja että yhteisöpedagogi (työyhteisön kehittäjä) (AMK).

 

Huumetyön koordinaattori
Janita Maijanen
p. 050 339 5283
Janita Maijanen vastaa vapaaehtoistyön osalta Irti Huumeista puhelimesta, chatista sekä tukihenkilötoiminnasta. Hän on luotettava, kehittämis- ja järjestötehtävistä pitävä sosionomi (AMK). Erityisenä vahvuutena Janitalla ovat etsivän nuorisotyön tausta, palvelujärjestelmäosaaminen sekä kokemus järjestötoiminnasta. Hän on aiemmin toiminut yli viisi vuotta vapaaehtoisena huumeita käyttävien ja heidän läheistensä kanssa.

 

Läheistyön koordinaattori
Petra Müller
p.050 472 0372
Petra Müllerin työpäivät kuluvat asiakastapaamisten, puhelin- ja chat-neuvonnan sekä terveysneuvonta-asioiden parissa. Vapaaehtoistyön osalta Petra vastaa läheisryhmien toiminnasta sekä Vilpolasta. Työkokemusta Petralla on lähihoitajana useista päihdehuollon paikoista, niin kuntouttavasta kuin haittoja vähentävästä työstä. Petra on avoin uusille työtavoille ja ideoille.

 

Pia Pirhonen
Järjestökoordinaattori
Pia Pirhonen
p. 050 320 8947
Pia Pirhonen on yhdistyksen tapahtumien promoottori. Hän myös koostaa yhdistyksen seuranta- ja arviointitiedot koko yhdistyksen käyttöön. Huumetyössä häntä erityisesti kiinnostavat ikääntyvät huumeidenkäyttäjät ja heidän läheisensä. Pia on tarkka, toimelias ja monitaitoinen kiinteistö-, talous-, sosiaali- ja terveysalan ammattilainen.

 

Birgitta Suorsa
Viestintäpäällikkö
Birgitta Suorsa
p. 040 620 3178
Birgitta Suorsa vastaa Taite-lehden koostamisesta sekä Läheinen- ja Käänne-uutiskirjeistä. Hän pitää huolta, että media saa käyttöönsä tositarinoita huumeiden läheisten ja toipujien elämästä. Birgitta osaa rauhoittaa kiireiset tilanteet ja lyödä leikiksi tarpeen tullen. Koulutukseltaan hän on yht.kand. ja medianomi (AMK).

 

Talous- ja hallintopäällikkö
Katja Kiuru
p. 040 094 4254
Katja Kiurun työtehtäviin kuuluvat talouden suunnittelu ja seuranta. Hän vastaa osaltaan myös henkilöhallinnosta. Katja on perusteellinen ja pystyy näkemään kokonaisuudet.  Hänellä on vankka kokemus yrityspuolelta, ja nyt hän tuo osaamistaan järjestökenttään. Katja on koulutukseltaan tradenomi (AMK).
Tilitoimisto
Rva K.A. Koskisen Tili- ja Toimistopalvelu Oy
p . 09 726 2200

Oikeus turvalliseen arkeen -hanke

 

Projektipäällikkö
Emilia Puistovirta
p. 040 195 2376
Emilia Puistovirta ideoi, johtaa Oikeus turvalliseen arkeen -hanketta ja huolehtii perheistä. Emilia on perhe-, nuoriso-, terveys- ja verkostotyön hallitseva terveydenhoitaja (YAMK). Kokemusta hänelle on kertynyt laaja-alaisesti nuorisoasemilta aina jalkapallon pariin.

Palasista eteenpäin -hanke

 

Projektipäällikkö
Sanna Tanskanen
p. 044 769 9124
sanna.tanskanen(at)sininauha.fi
Sanna Tanskasen työn keskiössä on Palasista eteenpäin -hankkeen yhteistyökumppanuudet, johtaminen ja etenemisen varmistaminen. Sanna uskaltaa kysyä ja kertoa rehellisesti, mitä ajattelee. Hän on positiivinen, lämmin ja helposti lähestyttävä valtiotieteilijä, jolla on pitkä kokemus lastensuojelutyöstä.

 

Projektityöntekijä
Outi Partti
p. 050 528 7979
Outi Partti työskentelee Palasista eteenpäin -hankkeessa projektityöntekijänä. Outi on koulutukseltaan yhteisöpedagogi AMK, ratkaisukeskeinen kuvataideterapeutti ja lähihoitaja. Työkokemusta Outilla on useista eri päihdetyön toimintayksiköistä ja hän on innovatiivinen sekä ihmisläheinen kehittäjä.

 

Irti huudeista -hanke

Projektipäällikkö
Mirka Haili
p. 050 433 4981
Twitter

Mirka Haili vastaa Irti huudeista -hankkeesta. Hän on koulutukseltaan sosionomi YAMK, hänellä on myös päihdetyön ammattitutkinto sekä nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajan koulutus. Mirka on tehnyt mm. kymmenen vuotta työtä asunnottomien ja päihdeongelmaisten kanssa eri tehtävissä. Mirka on rauhallinen, ajattelee ns. boksin ulkopuolleta ja innostuu uusista asioista.

Projektityöntekijä
Henrik Linnavirta
p. 040 5527077
henrik.linnavirta(at)kukunori.fi

Henrik Linnavirta vastaa Irti Huudeista -hankkeessa erityisesti huudicoachien kouluttamisesta ja jalkautuvasta työstä. Musiikkia intohimoisesti harrastavalla Henrikillä on laajasti työkokemusta ihmisoikeustyöstä tennisvalmennukseen ja päihdetyöhön. Henrikin vahvuuksiin kuuluu ennakkoluuloton asenne ja taito kohdata erilaisia ihmisiä.

 

Hallitus

 

Puheenjohtaja
Sami Räsänen
p. 040 845 9052

 

Muut hallituksen jäsenet
Sari Leinonen
Jari Kyllönen (varapuheenjohtaja)
Leea Seger
Mette Strauss
Piia Tuosa
Merja Väisänen

 

Varajäsenet
Tapio Jaakkola
Outi Kähkönen
Hannu Pentikäinen
Juha-Pekka (JP) Pääskysaari
Anniina Sihvonen
Ida Virta